Naša Facebook stran

Prvo sokolsko društvo je bilo ustanovljeno pred 151 leti v Ljubljani kot matična organizacija za vsa pozneje ustanovljena sokolska društva, med katerimi je tudi Telovadno društvo Sokol Brežice.


Telovadno društvo je bilo ustanovljeno s ciljem skrbeti za večjo fizično sposobnost članov in skozi članstvo razvijati narodno zavest s poudarkom na združitvi in enotnosti v boju proti nasilju, skrbeti za naravni, kulturni in moralni način življenja. 

 

Telovadno društvo se ukvarja s športno gimnastiko, rekreativno gimnastiko članov starejših od 65 let in teamgymom. V gimnastiko uvajajo predšolske otroke, izvajajo gimnastično rekreacijo za osnovnošolce in tekmovalno gimnastiko. S svojim delovanjem si prizadeva za grajenje pozitivnega športnega duha, za razvoj tega športa in za ustvarjanje bodočih gimnastičnih reprezentantov. Društvo deluje v gimnastični dvorani športne dvorane v Brežicah, v telovadnicah pri Osnovni šoli Brežice in Gimnaziji Brežice.

 

V okviru brežiškega oktobra tradicionalno organizirajo gimnastično tekmovanje za Holyev memorial, na tradicionalnih srečanjih sodelujejo s samoborskimi telovadci in Športnim društvom Tabor iz Ljubljane. Društvo beleži uspehe na tekmovalnem področju športne gimnastike, trije člani moške športne gimnastike so člani slovenske reprezentance.


Telovadno društvo Sokol Brežice je leta 2014 praznovalo 110. obletnico obstoja, ki so jo obeležili s prireditvijo Vsesokolski zlet, v Brežicah.

 

Telovadno društvo Sokol Brežice deluje na področju športa in rekreacije, mladine, tretjega življenjskega obdobja in prostovoljstva.

 

Kontaktni podatki:

 

Telovadno društvo Sokol Brežice

Šolska ulica 1

8250 Brežice

 

Kontaktna oseba: Drago Žerjav

Telefon: 040 625 069

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Spletna stran društva

 

Facebook stran društva

 

     

 

     

 

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice