Naša Facebook stran

 

Zavod Svibna, regijski zavod za ohranjanje in trajnostni razvoj podeželja (prej Zavod Vrbov Log) v regiji Posavje deluje od začetka leta 2005, predvsem na področju trajnostnega razvoja podeželja. Ustanovljen je bil z namenom varovanja kulturne, naravne dediščine, razvoja turizma in ostalih trajnostnih dejavnosti na podeželju, kot je npr. sonaravno kmetovanje, različne ekoremediacijske rešitve ipd.
Za ta namen izvaja različne izobraževalne, kulturne, rekreativne, družabne dogodke in akcije, ob teh pa tudi zagovorniške akcije na področju trajnostnega kmetijstva ter različne razvojne projekte s področja kulturne dediščine, narave, trajnostnega kmetijstva in varovanja virov kot so npr. Priložnosti v posavskih tradicionalnih sadovnjakih, Monitoring netopirjev v Ajdovski jami, Učinkovito čiščenje odpadnih voda za ohranjen vodnih virov, Ajdovske zgodbe iz Posavja,…

Cilj delovanja Zavoda Svibna je širitev različnih trajnostnih praks, pri tem pa želijo za posameznike in organizacije delovati odprto in povezovalno.

Zavod Svibna deluje na področju varstva okolja, kulturne dediščine, izobraževanja, usposabljanja, turizma in turističnega razvoja, mladine ter medgeneracijskega sodelovanja. V okviru teh pa daje poseben poudarek promociji in razvoju programov, povezanih z bližnjo Ajdovsko jami pri Nemški vasi, kulturnem spomeniku in naravni vrednoti.

 

Kontaktni podatki:

 

Zavod Svibna, regijski zavod za ohranjanje in trajnostni razvoj podeželja

Brezovska Gora 19
8273 Leskovec pri Krškem
 
Kontaktna oseba: Bernardka Zorko
Telefon: 031 329 625 (Bernardka) 
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
 
 
 
     
 
       
Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice