Naša Facebook stran

Društvo 1824 je bilo ustanovljeno konec leta 2011 z namenom združevanja prostovoljcev vseh generacij, ki želijo razvijati raznovrstne dejavnosti na območju mesta Brežice, Župnije Brežice in Občine Brežice. Letnica 1824 v nazivu društva predstavlja leto, ko je bil Anton Martin Slomšek posvečen v duhovnika in obeležuje gradnjo nekdanje šole, danes z naslovom Kržičnikova 2.


Cilj društva je združevanje in enotno delovanje različnih skupin, ki v zadnjih letih uspešno delujejo in prispevajo h kakovosti preživljanja prostega časa in aktivnosti ljudi različnih starosti, interesov in znanj. Pomemben del delovanja Društva 1824 je povezan s celovito obnovo stavbe nekdanje osnovne šole na Kržičnikovi ulici 2, nepremičnega spomenika lokalnega pomena. Župnija Brežice se že vrsto let trudi in izvaja gradbeno obnovo, ob tem pa se zaveda, da mora hiša – Slomškov dom – dobiti tudi ustrezno vsebino, ki bo združevala različne dejavnosti – tiste, ki so že oblikovane in nove, ki bodo nastale na podlagi potreb in želja sooblikovalcev življenja hiše po gradbeni obnovi.


S svojim delovanjem in zastavljenimi projekti člani stremijo h glavnemu cilju Društva 1824, tj. zagotavljanju pogojev za delovanje raznovrstnih programov in prireditev, ki vključujejo: dejavnosti za otroke in mladino, kulturne, socialne, karitativne dejavnosti, dejavnosti za družine, starejše, izobraževalne, duhovne, športne in rekreacijske dejavnosti. Društvo 1824 od svoje ustanovitve dalje s svojim delovanjem prispeva k nadaljnjem razvoju in nadgradnji že zastavljenih in izvedenih projektov ter programov na tem področju. Društvo 1824 je mlado društvo, ki s svojimi programi posega na različna področja s ciljem, da čim bolj sooblikuje življenje delno obnovljene »stare šole«, življenje mesta in občine. Ob tem se trudimo tudi za odkrivanje pomembne dediščine, ki še ni bila predstavljena, je pa sestavni del našega mesta.

 

Društvo 1824 deluje na področju kulturne, socialne, karitativne dejavnosti, dejavnosti za otroke in mladino, za družine, starejše, izobraževalne, duhovne, športne in rekreacijske dejavnosti.

 

Kontaktni podatki:

 

Društvo 1824

Kržičnikova ulica 2

8250 Brežice

 

Kontaktna oseba: Jurij Žnideršič

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Spletna stran društva 

 

Facebook stran

 

 

         

                                                                                                                   Dogodki

 

                                                             Slomškov dom

 

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice