Naša Facebook stran

 

Za nami je lep teden gostiteljstva, potem ko smo gostili miklavža za pridne in parklja za živahne, smo dobili tudi državni obisk. V sredo 6.12.2017 so Posavje obiskali člani vlade.

 

Obiskali so gospodarske družbe, javne zavode in tudi Dobro družbo, kot stičišče NVO Posavja.

 

Naš pogovor z ministrom za javno upravo - Borisom Koprivnikarjem je minil hitro in učinkovito. Pregledali smo do sedaj izvedene aktivnosti, razkrili izzive s terena, podali primere dobrih praks naših nevladnikov in postavili skupne cilje za prihodnost.

 

Razgovora z ministrom sta se udeležila tudi Koronarni klub Brežice in Društvo Ozara Slovenija. Obe nevladni organizaciji imata izredne družbene učinke, ki sta jih tudi v številkah predstavila ministru.

Sta pa ti dve organizaciji le dva izmed mnogih primerov, ko nevladne organizacije naredijo razliko v kvaliteti, enakovrednosti in dostojnosti življenja.

 

Vlada je svoj obisk zaključila z regionalnim razvojnim dialogom za Posavje v Kulturnem domu Krško, ki so se ga udeležili predvsem župani, predstavniki javnih ustanov, gospodarskih družb in nevladnih organizacij. Tu so premier, ministrice in ministri povzeli svoj celodnevni obisk, posamično so povedali o vtisih s terena, kje oni vidijo izzive in kako bodo s svojim delovanjem pomagali posavskemu napredku na vseh področij.

 

V nadaljevanju pa nekaj fotografij z našega srečanja:

 

      

 

      

 

      

 

     

 

     

 

     

 

    

 

     

 

     

 

 

 

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice