Naša Facebook stran
Potekel

Vabimo vas na večer, kjer boste o dobri glasbi lahko spoznali druge organizacije in posameznike, ki delujejo na področju kulture v Posavje in širše. To bo priložnost tudi za začetke novih sodelovanj. 

 

Z nami bodo Sekou Dembele z zasedbo Soulsearching. Spoznali boste lahko glasbo in animacije iz projekta AnimaMusica 2.0. 

 

Koncertni večer pod zvezdami bo v petek, 28. junij 2024, ob 19.00 uri, v Parku pri Valvasorjevi knjižnici Krško (v primeru dežja atrij knjižnice).

 

Sekou Dembele je multiinstrumentalist, vrhunski glasbenik iz zahodnoafriškega Malija. Njegova glasba je preplet izročila plemena Bobo, mandinške kulture in lastnih kreacij ter nas energetsko popelje v osrčje zahodne Afrike. Igral bo na n'goni, tradicionalno malijsko brenkalo, spremljali ga bodo Igor Bezget na kitari, Ariel Vei Atanasovski na violončelu in kitari in Tina Sovič na afriški buči. V okviru slovenske turneje bo letos obiskal tudi Krško.

 

Soulsearching -  Soulsearching je kolektiv posavskih glasbenic in njihovih glasbenih prijateljic in prijateljev, ki v okviru različnih projektov in ljubezni do glasbe, združujejo svoje moči. Jedro kolektiva sestavljajo Manja Uranjek na vokalu, Lara Drugovič na kitari in Mia Brunej na basu.

 

AnimaMusica 2.0 je izobraževalno - ustvarjalni projekt produkcije LIJAmedia na področju ustvarjanja animacije in glasbe, ki tudi letos združuje različne mentorje, mentorice, organizacije ter ustvarjalke in ustvarjalce.

 

Vstop prost. Vabljeni!

 


 

Organizacija dogodka: Valvasorjeva Knjižnica Krško, JSKD OI Krško, LIJAmedia, zavod za medijsko produkcijo in izobraževanje Krško

Ob podpori: Mestna občina Krško, Zavod Dobra družba, regionalno stičišče NVO Posavja

 

 

 

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice