Naša Facebook stran

Ministrstvo za kulturo vabi na najbolj množičen enodnevni kulturni dogodek v Sloveniji.

 

Letos bodo znova pripravili pregled brezplačnih kulturno-umetniških dogodkov, ki bodo po vsej Sloveniji potekali 3. decembra, na dan odprtih vrat slovenske kulture. Številne kulturne ustanove po vsej Sloveniji boste v spomin na obletnico rojstva pesnika Franceta Prešerna na široko odprla svoja vrata. Zato vas vabijo, da z vpisom prireditev sooblikujete program dogodkov.

 

Ministrstvo za kulturo je z dnevom odprtih vrat slovenske kulture, imenovan tudi Ta veseli dan kulture, začelo v Prešernovem letu, leta 2000. Na programu dogodkov so gledališke in plesne predstave, koncerti, filmske projekcije, predavanja, delavnice, vodenja in številne druge prireditve.

Dogodki v živo in spletni dogodke s podrobnimi opisi so zbrani na posebni spletni strani Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije. Zbirnik dogodkov omogoča razvrstitev dogodkov glede na regijo, starostno skupino, zvrst in druge posebnosti. Gre za širok nabor kulturno-umetniških dogodkov za vse starostne skupine.

 

Namen skupnega programa dogodkov je na eni strani potencialnim obiskovalcem olajšati brskanje po pestrem naboru dogodkov, na drugi strani pa komunikacijsko podpreti kulturne ustanove pri promociji kulturno-umetniških dogodkov na Ta veseli dan kulture.

 

Dogodke vpišete do 22. novembra 2023. 

 

Navodila za registracijo in prijavo dogodka so objavljeni tudi na spletni strani ministrstva.

 

 

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice