Naša Facebook stran

Za nevladne in neprofitne organizacije ima Microsoft brezplačna paketa orodij Microsoft 365 Business Basic (do 300 uporabnikov) in Microsoft 365 Business Premium (do deset uporabnikov) za neovirano delo na spletu in večjo storilnost.


V brezplačnem paketu Microsoft 365 Business Basic, lahko paket brezplačno uporablja največ 300 uporabnikov. Ta paket je najboljši za male in srednje velike neprofitne organizacije, ki potrebujemo e-pošto, prostor za shranjevanje datotek v oblaku in skupno rabo, spletne konference z neposrednim sporočanjem, zvok in video HD ter druge storitve. Officeove aplikacije niso vključene. Vključene pa so spletne različice Worda, Excela in PowerPointa. Microsoft Teams za spletne sestanke, konference, občne zbore, spletne delavnice in ostale oblike dela na spletu, nam je na voljo brez omejitev. V paketu prejmemo tudi 1000 GB prostora na aplikaciji OneDrive in tako datoteke shranjene v oblaku preprosto delimo s svojimi sodelavci, člani, prostovoljci.


V paketu Microsoft 365 Business Premium, ki je brezplačno na voljo za največ 10 uporabnikov na posamezno nevladno organizacijo, pa vključuje zraven zgoraj omenjenih orodij še Officeove namizne aplikacije, kot so Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Publisher in ostale.


Če se boste odločili, da bo en paket vaš, potem kliknite na direktno povezavo, kjer se registrirate kot nevladna organizacija in je hkrati to tudi prvi korak do brezplačnih Office 365. Po prijavi navadno traja nekaj dni, da vse preverijo in potem lahko pričnete z uporabo.


Za lažjo vzpostavitev, si lahko ogledate spodnja dva posnetka, ki prikazujeta kako vzpostaviti Office 365 okolje in kako podeljevati licence.
Video posnetka sta dostopna na spodnjih povezavah:
1. Vzpostavljanje okolja Office 365:

 

 

 

 

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice