Naša Facebook stran

Mreža nevladnih organizacij za vključujočo informacijsko družbo (NVO-VID) in Digitalno središče NVO (v ustanavljanju) vabita na dogodek »Prosto programje in storitve za digitalno suvereno družbo in prebivalstvo«, ki bo potekal v torek, 17. maja od 16h do 20h v Mediateki knjižnice Otona Župančiča, Kersnikova ulica 2, Ljubljana.

 

Namen dogodka ob mednarodnem dnevu informacijske družbe in telekomunikacij je okrepiti zavedanje in izmenjati poglede širše zainteresirane javnosti glede digitalne suverenosti družbe ter predstaviti projekte nevladnih organizacij, katerih cilj je prispevati k samostojnemu, opolnomočenemu in kakovostnejšemu življenju prebivalcev v digitalni družbi.

 

V okviru dogodka bo potekala okrogla miza z naslovom »Digitalna suverenost slovenske družbe in prebivalcev«, na kateri bodo sodelovali naslednji govorki in govorci:


• dr. Zoran Stančič, izredni svetovalec pri Generalnem direktoratu za komunikacijska omrežja, vsebine in tehnologijo Evropske komisije;
• Mladen Bijeljac, član Sveta RS za elektronske komunikacije;
• dr. Nevenka Cukjati, vodja Centra za pametna mesta in skupnosti, Inštitut »Jožef Stefan«;
• dr. Sabina Popit, Služba za digitalizacijo, Mestna občina Ljubljana;
• Matjaž Logar, Tehnološka mreža ICT;
• Matija Šuklje, Lugos – društvo uporabnikov Linuxa Slovenije, Mreža nevladnih organizacij za vključujočo informacijsko družbo.


Program je dostopen na tej povezavi. Več o samem dogodku pa tukaj. 

 

Vstop je prost. Potrditev preko spletne prijavnice.


Prenos dogodka bo potekal prek spletne platforme PeerTube. Posnetek bo objavljen na video kanalu Mreže NVO-VID.

 

Dodatne informacije o dogodku: mag. Simon Delakorda, 041 365 529, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

 

 

Dogodek je organiziran v okviru projekta »Na-prostem.si: Prosto programje za digitalno vključenost NVO in uporabnikov«, ki ga sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz naslova javnega razpisa za digitalno preobrazbo nevladnih in prostovoljskih organizacij ter povečanje vključenosti njihovih uporabnikov v informacijsko družbo 2021-2023.

 

 

 

 

 

 

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice