Naša Facebook stran
Potekel

Nevladne organizacije morajo torej tako kot drugi delodajalci izvajati ukrepe, ki so potrebni za zagotovitev varnosti in zdravja delavcev ter drugih oseb, ki so navzoče v delovnem procesu. To vključuje tudi preprečevanje, odpravljanje in obvladovanje nevarnosti pri delu, obveščanje in usposabljanje delavcev, z ustrezno organiziranostjo in potrebnimi materialnimi sredstvi.

 

Vsaka nevladna organizacija, v kateri izvajajo kakršnokoli delovno dejavnost, je ne glede na število zaposlenih, zunanjih sodelavcev in/ali prostovoljcev in vrsto dejavnosti dolžna sprejeti pisno izjavo o varnosti z oceno tveganja.

 

Ukrepi, ki jih organizacije izvajajo na podlagi obstoječe ocene tveganja, pa v aktualnih razmerah boja z epidemijo praviloma ne zadostujejo. Organizacije morate zato sprejeti in izvajati dodatne ukrepe, s katerimi lahko v največji možni meri zagotovite varno in zdravo delovno okolje delavcem in prostovoljcem v danih okoliščinah, tudi če gre za opravljanje dela od doma ali na terenu.

 

Zato na CNVOS-u organizirajo brezplačno izobraževanje o vzpostavitvi zdravega delovnega okolja v času boja z epidemijo za nevladne organizacije, ki bo v torek, 5. oktobra 2021, med 14.00 in 15.30 na Zoomu.

 

Prijavnica.

 

 

 

 

 

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice