Naša Facebook stran
Potekel

Hiše i-Portunus: Prvi poziv nove pilotne sheme za spodbujanje mobilnosti v kulturi

 

Iz zavoda Motovila obveščajo, da je v okviru pilotnega projekta za spodbujanje mobilnosti za umetnike, ustvarjalce in kulturne delavce i-Portunus objavljen prvi razpis v okviru sheme Hiše i-Portunus,  ki se osredotoča na gostitelje in izpostavlja pomen zagotavljanja učinkovitih umetniških rezidenc in delovnega okolja za ustvarjalce.

 

Shema Hiše i-Portunus bo podpirala mobilnosti, katerih cilj je ustvarjanje (umetniška dela, produkcije, performans), povezovanje (mreženje, internacionalizacija), učenje (nove kompetence, strokovni razvoj) in/ali raziskovanje (raziskave, prihodnja sodelovanja / projekti). Shema je odprta za vse kulturne sektorje (razen za avdiovizualne sektorje), pristope in načine dela. Več o novi shemi si lahko preberete na motovila.si.

 

Upravičeni prijavitelji: organizacija ali uveljavljen umetnik / kulturni strokovnjak, ki se poveže z najmanj dvema in največ petimi umetniki in/ali kulturnimi strokovnjaki, ki prebivajo v državah članicah programa Ustvarjalna Evropa (vključno z Združenim kraljestvom)

 

Rok za prijavo: 30.6.2021

 

Stran razpisa: razpis

 

 

 

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice