Naša Facebook stran
Potekel

Javni razpis za sofinanciranje programov Občinske turistične zveze Krško in turističnih društev v občini Krško za leto 2018

 

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje izvedenih programov Občinske turistične zveze Krško in turističnih društev, ki delujejo na področju spodbujanja razvoja turizma v občini Krško in so v razpisnem obdobju od 21.3.2017 do 4.3.2018 izvajali naslednje aktivnosti:
1. Organizirane programske aktivnosti Občinske turistične zveze Krško za turistična društva in povezovanje turističnih društev v občini Krško in regiji.
2. Akcije na področju urejanja okolja za lepšo podobo kraja:
- organiziranje oz. izvajanje čistilnih akcij v kraju,
- olepšanje kraja z zasajanjem in urejanjem rož, nasadov, gredic,
- urejanje in vzdrževanje s turizmom povezanih objektov v kraju,
- organiziranje oz. izvajanje raznih ocenjevalnih natečajev povezanih z urejenostjo kraja,
- sodelovanje v projektu Moja dežela – lepa in gostoljubna.
3. Urejanje turistične infrastrukture:
- postavljanje in vzdrževanje pešpoti, učnih poti, kolesarskih poti,
- postavljanje in vzdrževanje turistične obvestilne signalizacije, piknik prostorov, razgledišč, klopi in ostale turistične infrastrukture.
4. Organiziranje oz. soorganiziranje turističnih prireditev, ki niso samo krajevnega pomena.
5. Ohranjanje in predstavljanje naravne in kulturne dediščine, ljudskih običajev, domačih obrti, kulinaričnih značilnosti in posebnosti za turistične namene.
6. Vzgajanje in delovanje turističnega podmladka v okviru turističnega društva, na šolah ali v kraju delovanja TD. 
7. Sodelovanje z drugimi društvi, zvezami oz. krajevno skupnostjo pri aktivnostih povezanih s turizmom.
8. Spodbujanje lokalnega prebivalstva in članov društva za sodelovanje pri aktivnostih pospeševanja razvoja turizma (organiziranje, izvedba oz. udeležba na raznih izobraževanjih, predavanjih, posvetih, seminarjih, delavnicah, razstavah, strokovnih ekskurzijah; informiranje in vodenje turistov, itd.).
9. Izvajanje promocijskih in informativnih aktivnosti (predstavitev občine in društev na raznih sejmih, razstavah in drugih prireditvah, v medijih, itd.).
10. Oblikovanje in izdajanje propagandnega materiala za promocijo turistične ponudbe (katalogi, zloženke, plakati, panoji, razglednice, zemljevidi, CD, DVD, filmi, spletne strani, spominki, zastave, majice itd.).
11. Druge aktivnosti, ki se nanašajo na razvoj, pospeševanje in promocijo turizma.

 

Upravičeni prijavitelji: turistična društva in turistična zveza na območju občine Krško, ki izpolnjujejo razpisne pogoje

 

Rok prijave: 6.3.2018

 

Stran razpisa:  razpis

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice