Naša Facebook stran
Potekel

Javni razpis za sofinanciranje aktivnosti trajnostnega gospodarjenja z divjadjo v občini Krško iz leta 2016

 

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje aktivnosti trajnostnega gospodarjenja z divjadjo in sicer ukrepov varstva divjadi in biomeliorativnih ukrepov (kot so: vzdrževanje pasišč, grmišč, gozdnih jas, mokrišč in remiz za malo divjad, vzdrževanje gozdnega roba, izdelava in vzdrževanje kaluž, sadnja in vzdrževanje plodonosnega drevja in grmovja, postavitev in vzdrževanje gnezdilnic, solnic in prež), izvajanje čistilnih akcij in čiščenje divjih odlagališč v posameznih loviščih, katerih lovna površina leži v občini. S tem se želi vzpodbuditi upravljavce lovišč k še boljšemu trajnostnemu gospodarjenju z divjadjo in loviščem. Sofinancirale se bodo aktivnosti, ki so se izvajale v letu 2016.

 

Aktivnosti se morajo izvajati v skladu s programi in načrti upravljanja z divjadjo, predpisi s področja lovstva, ohranjanja narave, varstva okolja in zaščite živali ter drugimi veljavnimi predpisi.

 

Upravičeni prijavitelji:

Vlagatelj mora izpolnjevati naslednje pogoje: je v Republiki Sloveniji registriran kot lovska družina, ima sklenjeno veljavno koncesijsko pogodbo za trajnostno gospodarjenje z divjadjo za lovišče, ki leži v občini Krško, ni v postopku prisilne poravnave, stečaju ali likvidacijskem postopku, ima poravnane davke, prispevke in druge obvezne dajatve državi in občini.

 

Rok prijave: 12.2.2018

 

Stran razpisa: razpis

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice