Naša Facebook stran
Potekel

Javni razpis za sofinanciranje programov in projektov na področju kulture v Občini Krško v Letu 2018


Predmet javnega razpisa so programi in projekti na področju kulture, ki zajemajo vse oblike ustvarjanja, posredovanja in varovanja kulturnih dobrin na področju glasbene, plesne, folklorne, gledališke, lutkovne, literarne, likovne, fotografske, filmske, video, spletne, multimedialne dejavnosti, založniške (knjige, zgoščenke….), varstva nematerialne kulturne dediščine ter oblikovanja arhitekture in krajinske arhitekture.
Javni razpis je namenjen izvajanju in razvoju za občino pomembnih kulturnih programov in projektov, ki bogatijo pestrost kulturnega dogajanja v občini na različnih področjih kulture in niso komercialnega značaja.

 

Občina Krško bo kulturne programe in projekte podprla v naslednjih sklopih:

Sklop A) Kulturni projekti, v okviru katerega so sredstva namenjena zasebnim zavodom, ki delujejo na področju kulture v občini, in samostojni ustvarjalci v kulturi.

Sklop B) Kulturni programi, v okviru katerega so sredstva namenjena kulturnim društvom za izvedbo letnih kulturnih programov.

Sklop C) Nakup opreme, v okviru katerega so sredstva namenjena kulturnim društvom za nakup opreme, potrebne za izvedbe letnega kulturnega programa.

Sklop D) Brezplačna uporaba velike dvorane Kulturnega doma Krško, prostorov gradu Rajhenburg oz. Mestnega muzeja Krško.

Sklop E) Zveza kulturnih društev Krško.


Upravičeni prijavitelji:
- kulturna društva, ki se ukvarjajo s kulturno dejavnostjo, za izvedbo letnih kulturnih programov, nakup in vzdrževanje opreme ter brezplačno uporabo velike dvorane Kulturnega doma Krško ali prostorov gradu Rajhenburg oz. Mestnega muzeja Krško,
- Zveza kulturnih društev Krško za izvedbo povezovalnih kulturnih projektov vključno z izobraževanjem in razvojem iniciativ,
- zasebni zavodi, ki delujejo na področju kulture za izvedbo kulturnih projektov in za knjižno-založniško dejavnost,
- posamezniki, ki imajo status samostojnega ustvarjalca na področju kulture za avtorske projekte.


Rok prijave: 5.01.2018


Stran razpisa: razpis

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice