Naša Facebook stran
Potekel

Javni razpis za sofinanciranje projektov za dosego ciljev lokalnega programa za mladino v Občini Krško 2016 - 2019 v letu 2018


Predmet javnega razpisa je sofinanciranje projektov Lokalnega programa za mladino v občini Krško 2016 – 2019 za leto 2017. Občina Krško bo v skladu z Lokalnim programom za mladino v občini Krško za obdobje 2016 – 2019 sofinancirala tiste projekte mladih oz. mlade, ki bodo na osnovi projektnega dela in učenja prispevali k:
- razvoju podjetnosti mladih, inovativnih dejavnosti, vzpostavitvi podjetniških kooperativ – soc. podjetja, co-workingi,..;
- pridobivanju različnih neformalnih znanj;
- pridobivanju posameznih poklicnih kompetenc, potrebnih za lokalne potrebne poklice (trajnostna tehnologija, lokalna oskrba – pridelava hrane, tehnični oz. obrtni poklici, energija, varovanje virov (energija, vode), inovativna turistična ponudba občine, medgeneracijsko sodelovanje in podpora,…)
- inovativnem reševanju stanovanjskih problemov mladih;
- k varovanju okolja, narave;
- večji družbeni aktivnosti, participiranju mladih;
- zdravju mladih.

Ob navedenem naj se v projektih mladim omogoči aktivno sodelovanje ter ob tem zagotavlja dostopnost za ranljive skupine mladih (ženske, mladi brezposelni, mladi invalidi, mladi priseljenci) in trajnostni učinki po zaključku projekta.

 

Upravičeni prijavitelji: nevladne organizacije

 

Rok prijave: 1. Rok : 5. januar 2018
                     2. Rok : 16. marec 2018 
                     3. Rok: 1. junij 2018 (v kolikor bo še razpoložljivih sredstev)


Stran razpisa: razpis

 

Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice