Naša Facebook stran

 

 

Na širšem območju Svibnega, v občini Radeče že od leta 1998 deluje Turistično društvo Ostrovrharji Svibno. Društvo skrbi za razvoj kraja, ohranja šege in navade, varuje naravno in kulturno dediščino in zgodovinske spomenike.

V društvu promovirajo predvsem okolju prijazne oblike turizma, ki izhajajo iz kulturne, zgodovinske in naravne dediščine kraja.
Zlasti znani so kot varuhi ostankov gradu in legend o vitezih Ostrovrharjih in prav na tem sloni njihova tradicionalna kulturno - turistična prireditev Grajsko trški dan.

Vsako leto v juniju organizirajo pohod po Ostrovrharjevi vinski poti, se sprehodijo še od edino delujočega Cumarjevega mlina na vodni pogon v dolini Sopote preko Vetrnega vrha do Ostrovrharjevih goric – po južnem delu Kumskega pogorja. Predstavljajo kulturno, arheološko in zgodovinsko znamenitost doline Sopote, kraja Svibno in širše okolice.
 
Društvo deluje na področju turizma, promocije kraja, ohranjanja kulturnega in zgodovinskega izročila kraja ter sodeluje z društvi in organizacijami v KS Svibno in Občini Radeče. Največji uspeh društva je organizacija prireditev povezanih z posebnostmi njihovega kraja in sodelovanje z društvi in organizacijami.
 
Kontaktni podatki:
Turistično društvo Ostrovrharji Svibno
Svibno 18A
1433 Radeče
 
Kontaktna oseba: predsednik Anton Renko
Telefon: 031 832 339
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
 
 
 
       
 
   
 
 
Zavod Dobra družba
Trdinova ulica 1, 8250 Brežice